Xbrane Biopharma utökar sin interna utvecklingskapacitet för Biosimilarer med nytt Biotech labb och bjuder in till Virtuell Kapitalmarknadsdag 17 maj.

Bolagsinformation

IR

Nyheter

Presentation

Svenska

Stockholm, Sverige – Xbrane (Nasdaq: XBRANE), ett kliniskt biofarmaföretag, meddelar idag att man utökar sin interna utvecklingskapacitet med ett nytt och större labb i +2000m3 stora lokaler på nya Campus Solna utanför Stockholm. Bolagets pipeline består av en portfölj av utvecklingskandidater med ursprung i Xbranes patenterade high-yield plattformsteknik. Denna plattform positionerar Xbrane som den mest kostnadseffektiva biosimilarutvecklaren och därmed en global biosimilarutvecklare på toppnivå.

Capital Markets Day
Xbrane bjuder in till en virtuell kapitalmarknadsdag för investerare, analytiker och journalister den 17 maj, 2021 kl. 14:00-15:30 CET, där Xbrane utvecklar sin strategi och nästa steg i sin ambition att bli en världsledande global biosimilarutvecklare. Programmet kommer också att bjuda på en virtuell rundtur i det nyetablerade utvecklingslabbet.
Ett detaljerat program kommer att presenteras i början av maj.

Nytt utveckingslaboartorium för Biosimilarer
Bolaget har etablerat ett nytt utvecklingslaboratorium för biosimilarer på Campus Solna utanför Stockholm. Laboratoriet möjliggör utveckling av produktionsprocesser för både däggdjurscell- och E.coli-baserade biosimilarer samt den avancerade biokemiska analys som krävs för utveckling av biosimilarer.
Tillsammans med andra ledande svenska Life Science-företag och organisationer bildar Xbrane ett stort kluster i nya Campus Solna med fokus på utveckling och innovation inom Life Science-sektorn. Campus Solna är en del av mångmiljardprojektet "Hagastaden", omfattande nya Karolinska Sjukhuset, Karolinska Institutet, nya lägenheter, kontor m.m. Över 4 000 personer kommer att forska, arbeta och studera på Campus Solna (Fotnot: Hagastaden – Stockholm växer (vaxer.stockholm). Campus Solna | Akademiska Hus).