Xbrane Biopharma startar uppskalning av produktion av Xlucane tidigare än planerat

IR

Nyheter

Svenska

Pressmeddelande
2016-06-07

Xbrane Biopharma AB har ingått ett avtal med Biotechpharma UAB gällande uppskalning av produktionen av Xbranes Ranibizumab-biosimilar Xlucane i GMP-godkänd anläggning, vidare processoptimering, den biokemiska karakteriseringen som krävs på materialet samt utveckling av CMC-dokumentationen.

"Utvecklingen av Xlucane går snabbare än utsatt tidsplan och vi lämnar processutveckling i pilotskala tidigare än vad vi hade planerat. Det är mycket glädjande att ta steget mot produktion av Xlucane i en av EMA GMP-godkänd anläggning. Detta säkerställer att vi får materialet och den jämförande in-vitro karakteriseringen som krävs för att kunna initiera kliniska studier. Vi har nått en viktig milstolpe i att ta vår första biosimilar till GMP-produktion " säger Martin Åmark, VD Xbrane Biopharma.

"Vi är stolta över att hjälpa Xbrane att uppnå sina mål att och snabbt kunna påbörja kliniska studier", säger Vladas Bumelis, VD Biotechpharma. "Xlucane-projektet passar väl vår kapacitet att tillverka högkvalitativa proteinläkemedel i cGMP-certifierad produktionsanläggning och genomförandet av en bred analytisk karakterisering baserad på Biotechpharma's långa erfarenhet inom detta område", tillägger André Markmann , VP Business Development.

Om Xbrane
Xbrane Biopharma är ett bioteknikbolag i kommersiell fas som utvecklar och tillverkar komplex generika. Xbrane har världsledande kompetens inom utveckling av generika för läkemedel med kontrollerad frisättning och en patenterad proteinproduktionsplattform för utveckling av biosimilarer. Målet är att bli en global ledare inom bolagets portfölj av komplexa generika. Xbranes huvudkontor ligger i Stockholm och företaget har forskning- och utvecklingsanläggningar i Sverige och Italien. Xbrane är noterat på Nasdaq First North sedan den 3 februari 2016 under kortnamnet XBRANE och Avanza Bank AB är Xbranes certified advisor. För mer information besök gärna www.xbrane.com.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Martin Åmark, VD, Xbrane Biopharma AB
M: +46 (0) 763-093 777
E: martin.amark@xbrane.com

Om Biotechpharma UAB
Biotechpharma UAB är en ledande kontraktstillvekare av biologiska läkemedel som tillhandahåller tjänster globalt inom processutveckling och GMP-produktion. Biotechpharma har lång erfarenhet från produktion av biosimilarer och nya biologiska läkemedel med 135 anställda I sin moderna anläggning I Vilnius, Litauen

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Dr. André Markmann, VP Business Development
bd@biotechpharma.lt
www.biotechpharma.lt

Xbrane Biopharma startar uppskalning av produktion av Xlucane


This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Xbrane Biopharma AB via Globenewswire

HUG#2018397