Xbrane Biopharma färdigställer toppmodernt laboratorium för accelerering av biosimilar-utvecklingen

IR

Nyheter

Svenska

Xbrane har slutfört byggnationen av ett toppmodernt laboratorium som möjliggör signifikant utökad kapacitet och effektivitet avseende utveckling av biosimilarer. Det nya laboratoriet är en del av Xbranes nya lokaler i Hagalunds industriområde i Solna. Den nya utrustningen i kombination med flera rekryteringar av specialister till utvecklingsteamet gör att Xbrane kan accelerera utvecklingen av biosimilarportföljen.

"En viktig milstolpe för 2016 har varit att färdigställa det nya laboratoriet. Med fler bioreaktorer, från laboratorieskala till pilotskala, samt toppmodern reningsutrustning blir vi mycket effektivare och får högre kapacitet i utvecklingen av våra biosimilarer." kommenterar Martin Åmark vd för Xbrane Biopharma.

Xbrane har tre biosimilarer under utveckling. Xlucane är en Ranibizumab biosimilar som används i behandling av åldersrelaterad makuladegeneration. Xcimzane är en biosimilar på läkemedlet Cimzia som används i behandling av ledgångsreumatism och Xoncane är en biosimilar på läkemedlet Oncaspar som används i behandling av akut lymfatisk leukemi. Totalt adresserar Xbranes biosimlarportföj en marknad där originalläkemedlen omsätter 45 Mdr kronor.

Xbranes nya adress är Banvaktsvägen 22, 171 48 Solna.

Om Xbrane
Xbrane Biopharma är ett bioteknikbolag i kommersiell fas som utvecklar och tillverkar komplex generika. Xbrane har världsledande kompetens inom utveckling av generika för läkemedel med kontrollerad frisättning och en patenterad proteinproduktionsplattform för utveckling av biosimilarer. Målet är att bli en global ledare inom bolagets portfölj av komplexa generika. Xbranes huvudkontor ligger i Stockholm och företaget har forskning- och utvecklingsanläggningar i Sverige och Italien. Xbrane är noterat på Nasdaq First North sedan den 3 februari 2016 under kortnamnet XBRANE och Avanza Bank AB är Xbranes certified advisor. För mer information besök gärna www.xbrane.com.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Martin Åmark, VD, Xbrane Biopharma AB
M: +46 (0) 763-093 777
E: martin.amark@xbrane.com

Xbrane Biopharma färdigställer toppmodernt laboratorium


This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Xbrane Biopharma AB via Globenewswire

HUG#2021973